top of page
collage-gitaaruitvoering-2692022.png

Rob heeft een zeer ruime ervaring in het lesgeven . Hij werkte  aan verschillende muziekscholen en in zijn eigen privépraktijk in Groningen.

Op dit moment is hij als gitaardocent verbonden aan Cultuurcentrum De Waldsang te Buitenpost.

Gericht op elke individuele leerling geeft hij op enthousiasmerende wijze les in een prettige sfeer.

In de les wordt gewerkt aan een gedegen technische basis en er worden natuurlijk mooie stukken gespeeld. Expressie en voordracht vormen daarbij een essentieel onderdeel.

Rob geeft les aan beginners en gevorderden van alle leeftijden. Zijn jongste leerling is 6 en zijn oudste 82!

Het repertoire beslaat alle stijlperiodes van de Renaissance tot hedendaagse muziek.

Er wordt voornamelijk individueel les gegeven, maar duo- en groepsleden zijn ook mogelijk.

Verder is er de mogelijkheid  om naast de lessen in een gitaarensemble te spelen.

Voorspeelavonden vinden regelmatig plaats, zowel in Groningen als in Friesland.

In samenwerking met collega-docent Egbert Reidinga van de Waldsang zijn er twee of drie keer per jaar voorspeelavonden in Buitenpost en omgeving, die inmiddels grote bekendheid genieten en veel publiek trekken. Voor de leerlingen stimulerend om zich te presenteren en om ook andere leerlingen te ontmoeten!

 

Voor verdere informatie over de lessen kunt U gebruikmaken van de contactpagina.

"Niet de jongste meer had ik in 2015 het plan opgevat om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: klassiek gitaarles. Ik kwam uit bij Rob. Met voor mijzelf niet al te hoge verwachtingen begonnen de lessen. Aangestoken door Robs niet aflatende enthousiasme en altijd positieve aanmoedigingen, kon ik weldra aardige stukjes spelen die mij vervolgens steeds enthousiaster maken. Ik vind het nog steeds geweldig! In het verleden heb ik ooit vioolles gehad, maar nog nooit ben ik zo bevlogen geweest een instrument te bespelen. Klassiek gitaar past helemaal bij me, blij dat ik les heb van Rob. "

Yvonne

Lessen klassiek gitaar

"Muziek heeft mij altijd aangesproken en ik ben daardoor al op jonge leeftijd begonnen met het volgen van  orgel- en daarna cellolessen. Op 64 jarige leeftijd onstond bij mij de behoefte klassiek gitaarles te gaan volgen. Na een korte zoektocht mag ik nu bij Rob Nyboer lessen volgen. Ik vind het een voorrecht bij deze zeer gedreven, deskundige en inspirerende muziekdocent de ‘Spaanse gitaar’ te ontdekken. Ook zijn hulp bij het aanschaffen van een mooie, goede gitaar is super!

 

Door zijn enthousiasme voel ik me bij Rob op m’n gemak en ik hoop nog veel van hem en de prachtige muziek te leren."

Henk

"Eind jaren zestig kocht ik m'n eerste Spaanse gitaar en speelde uiteindelijk de populaire nummers uit die tijd. Cohen/Birds/Dylan-achtig repertoire. Maar diep in mij ging mijn muzikale voorkeur uit naar de prachtige klanken van de klassieke gitaar maar dat was voor mij te hoog gegrepen.... Op latere leeftijd toch de stoute schoenen aangetrokken waardoor ik in contact kwam met Rob die mij zodanig inspireerde dat ik nu na plm. 20 jaar nog steeds met veel plezier zijn lessen volg,"

 

Fokko

Leerlingen-Rob2019.jpeg

'Ik vind gitaarles erg leuk omdat ik op mijn gevoel speel. Als ik iets niet meer weet gaan mijn vingers

 gewoon doorspelen. Ik vind gitaarles ook leuk omdat het steeds moeilijker wordt. De snelle stukjes

vind ik heel erg leuk en ik vind les krijgen van meester leuk!'

Groetjes,

Ester (10 jr)

bottom of page